05 august 2007

Irak: Top-terrorist fanget

Bill Roggio på The Fourth Rail er efter min ring vurdering dén bedst-informerede kilde, hvis man vil holde sig informeret om irak-krigen. Derfor tillader jeg mig her at oversætte dele af en af hans artikler. Originalen kan ses her. Oversættelsen:
Mens irakiske og amerikanske sikkerhedsstyrker foretager rensnings-operationer i Samarra, lykkedes det amerikanske specialstyrker at dræbe Haitham Sabah Shaker Mohammed al Badri, al Qaidas emir (leder, for det meste militær-leder) for Salahaddin-provinsen.

Al Badri var et vigtigt mål, der var bag bombningen af Al Askaria-moskeens gyldne kuppel i februar 2006 og ødelæggelsen af de to tilbageværende minareter på moskeen i år. Han "rådede over en al Qaida enhed bestående af to irakere, fire saudier og en tuneser," reporterede Reuters. ...

Samtidig var irakiske og amerikanske sikkerhedsstyrker aktive mod al Qaida i Irak og Mahdi Hæren. Hovedparten af konfrontationerne mod al Qaeda finder sted i det nordlige Irak. Adskillige operationer i Kirkuk og Tigris-floddalen lørdag resulterede i tilfangetagelsen af 33 mistænkte al Qaeda-folk, inklusive emiren for de nordlige bælter omkring Baghdad, emiren der formodes at forvalte sharia i de nordlige bælter og en medie-emir i Kirkuk.

3. august blev 17 al Qaeda-terrorister fanget i Tigris-floddalen, inklusive kolleger til
sharie-emiren for Baghdads nordlige bælter. al Qaedas kommandant for Mosul blev også dræbt af irakiske tropper 3. august.

2. august fangede koalitions-styrker 22 al Qaeda-terrorister og dræbte fire i aktioner over hele landet. Snigskytte-emiren over Mosul og en medie-emir i Baghdad blev fanget under razziaerne. En razzia i Mosul 1. august resulterede i tilfangetagelsen af fire al Qaeda-terrorister, mens en anden razzia i Kirkuk resulterede i tilfangetagelsen af fire terrorister, inklusive lederen af en bilbombe-celle.

Mens razziaerne mod al Qaeda fortsætter, slår irakiske og koalitions-styrker også til mod den iransk-støttede "vilde" Mahdi Hær og Special-grupperne. Atten Special-gruppe-terrorister blev fanget og fire dræbt under en razzia tidligt på dagen i Qasirin. "Special-gruppe-medlemmerne er mistænkt for at koordinere logistisk støtte fra Iran for "vilde" Jaysh al Mahdi (Mahdi-hær) elementer og Special-grupper, der opererer i Irak," sagde en Multinational Forces Iraq pressemeddelelse. "De tilfangetagne af Special-gruppe medlemmerne formodes også at have været involveret i angreb med vejsidebomber og hulladnings-bomber mod koalitions-styrker."

3. august dræbte soldater fra den irakiske hær og rådgivere fra de amerikanske specialstyrker tre medlemmer af Mahdi-hæren og tog 4 andre til fange under en razzia i Diwaniyah. 31. juli fangede soldater fra iraks hær og de amerikanske specialstyrker "terrorister med forbindelser til Irans Revolutionære Garde Korps- Qod(Jerusalems)-Styrken (IRGK-QS)" under en razzia i Shulah. Fire shia-muslimske oprørere blev også dræbt under razziaen. "The tilfangetagne mistænkte omprørere formodes at være nøglemedlemmer i et større netværk der smugler våben og komponenter til hulladnings-sprængladninger fra Iran til Irak til brug
mod koalitions-styrker," sagde Multinational Forces Iraq-pressemeddelelsen. Fire
medlemmer af Mahdi-hæren blev også fanget
i Baghdad 31. juli.

Etiketter: , , , ,