13 maj 2007

Afghanistan: 150 talebanere dræbt i en uges kampe

Søndagens bekræftelse af, at Talebans øverstkommanderende i det sydlige Afghanistan er blevet dræbt er det seneste i en serie af smertelige nederlag til Taleban. Den sidste uges kampe i Afghanistan har således kostet Taleban mere end 100 dræbte.

Kampene, der hen over weekenden er kommet til mediernes kendskab, startede lørdag sidste weekend. Siden har afghanske styrker støttet af soldater fra NATO ført en kampagne for at drive Taleban ud af Helmand-provinsens Nari Saraj-distrikt. Operationen, der ifølge lokale kilder har renset distriktet for Talebanere, har kostet op mod 70 af dem livet, deriblandt fem ledere. Yderligere 30 talebanere er blevet såret.

I distriktet Sangin i samme provins angreb afghanskte tropper støttet af NATO-styrker Talebanere fredag aften. Disse kampe førte til et tab for Taleban på 20 mand. Hvor Taleban normalt tager ligene af sine faldne med, for at man ikke skal kunne se deres tab, var de denne gang nødt til at efterlade 12 af deres døde.

Endelig førte to operationer i Paktia-provinsen nær grænsen til Pakistan lørdag også til kampe med talebanere. Ghamai Khan, Talsmanden for provinsens guvernør udtalte, at de var igang med at planlægge angreb i nærheden:

"De havde planer om at angribe sikkerheds-posten i Gayan. Guvernøren fik kendskab til de fjendlige planer, så han beordrede en operation og et luftangreb mod dem," sagde han.

Derefter angreb afghansk politi og militær med støtte fra NATO taleban-styrker i grænse-distrikterne Bermel og Gayan. I Bermel blev 15 talebanere dræbt, mens andre 40 blev dræbt i Gayan. Kampene kostede også en afghansk politimand livet, mens en anden blev såret.

I nabo-provinsen Nangarhar blev en politimand dræbt og to såret, da en politibil søndag blev offer for en vejsidebombe. Dagen før havde en tilsvarende vejsidebombe kostet 8 politifolk livet i Kandahar-provinsen.

Kilder:

Etiketter: ,