03 maj 2007

Irak: Nye detaljer i sag om påstået død af irakisk al-Qaeda-leder

Rådet for Anbars Frelse frigav tirsdag flere detaljer om deres angivelige drab af lederen af al-Qaeda i Irak, Abu Ayyub al-Masri. Modsat hvad der først blev angivet, siger Rådet for Anbars Frelse nu, at de ikke er i besiddelse af hans lig.

Ingen ud over Rådet for Anbars Frelse har endnu bekræftet at Abu Ayyub al-Masri skulle være død, og al-Qaida i Irak benægter det stadig. Som Rådet for Anbars Frelse mangler al-Qaida i Irak imidlertid også at fremlægge beviser for sine påstande.

Ifølge Rådet for Anbars Frelse lykkedes det styrker fra al-Dulaimi-stammen at spore al-Masri til Nibae-området vest for Taji, nær Tharthar-søen, hvor al-Qaida siges at have adskillige træningslejre. Her lagde de sig i baghold nær en bro.

Al-Dulaimi-stammekrigerne angreb derefter al-Masri omkring klokken 9 tirsdag morgen, ifølge Sheikh Hamid al-Hayis, en leder i Rådet for Anbars Frelse. Kampene, der varede indtil klokken 11, endte i et nederlag for al-Qaida. Ud over al-Masris eget liv kostede kampene syv af hans underordnede livet, deriblandt 2 saudiarabere og tre irakere. Ifølge en politi-kilde i Anbar-provinsen mistede døde al-Masri selv, da hans bombebælte sprang i luften under kampene.

Onsdag benægtede Hamid al-Hayis, en anden leder i Rådet for Anbars Frelse, at al-Masri´s lig skulle være i rådet hænder. Området, hvor kampene fandt sted - lundene og landsbyerne i Nibae-området ved Taji - var stadig kontrolleret af al-Qaeda.

"Området er stadig under deres kontrol, tidligt i morges sendte vi en bevæbnet gruppe ud for at undersøge situationen der, men vi har ikke hørt noget fra dem endnu".

Indtil videre er det derfor stadig ord mod ord. Rådet for Anbars Frelse´s mod al-Qaeda´s.

Kilder:

Etiketter: , , ,