13 maj 2007

Thailand: Muslimske terrorister dræber 5 civile

Muslimske terrorister dræbte lørdag og søndag fem civile i det sydlige Thailand. Mordene kommer under Thailands premierministers besøg i regionen, og stiller spørgsmålstegn ved hans eftergivenhedspolitik over for lokale terrorister.

Tre af mordene skete søndag aften, kun få timer efter premierminister Surayud Chulanont´s fly landede i regionen. Ofrene - tre landarbejdere - er kun de sidste i en lang række islamistiske mord på anderledes-troende og moderate muslimer. Aftenen forindenen myrdede islamisterne en muslimsk landsby-ældste under et bryllup i Yala-provinsen. I nabo-provinsen Narathiwat blev en buddhistisk mand det femte offer på to dage, ifølge politiet.

Mordene er de sidste i en lang række lignende forbrydelser, der i tiltagende grad stiller spørgsmålstegn ved premierminister Surayud Chulanont´s eftergivenhedspolitik over for de islamistiske terrorister. Premierministeren, der selv er muslim, kom til magten i det overvejende buddhistiske Thailand ved et militærkup i september 2006. Siden er volden kun blevet voldsommere. Siden januar 2004 har den muslimske terror-kampagne i det sydlige Thailand kostet mere end 2.1oo mennesker livet.

Kilder:

Etiketter: ,