28 april 2007

Saudiarabien: Enormt islamisk terror-komplot forhindret

Saudiarabien kunne i går bekendtgøre, at landets sikkerhedsstyrker havde forhindret en serie af større terrorangreb i landet, og at de i en serie af razziaer havde arresteret 172 terrorister og beslaglagt store våbenlagre og over 160 millioner kroner i kontanter.

Arrestationerne begyndte efter det totalt fejlslagne forsøg i februar sidste år på at angribe Saudiarabiens største olieraffinaderi i Abqaiq med to selvmords-bilbomber. Afhøringer af de første arrestanter førte til arrestationen af 40 terrorister måneden efter, og siden har den ene serie af razziaer givet efterretninger der har ført til den næste serie af razziaer. Sammenlagt er seks terror-celler blevet sprængt ved arrestationen af sammenlagt 172 terrorister, alene én celle havde 61 medlemmer.

Målene for terroristernes planlagte angreb var varierede:
  1. Et fængsel, der skulle stormes så dets fanger kunne blive befriet
  2. Olieinstallationer
  3. Offentlige figurer
  4. Militære anlæg såvel i Saudiarabien som i udlandet.

Nogle af terroristerne var blevet sendt til udlandet for at få pilot-undervisning, selv om de saudiske myndigheder dog intet siger om, om der her var tale om forberedelser til 911-type fly-selvmordsangreb. Det eneste der manglede var at terroristerne fastsatte tidspunktet for angrebene.

Efter det angrebet på olieraffinaderiet i Abqaiq i Saudiarabien i februar 2006 fulgte et lignende angreb på et olieraffinaderi og et olielager i Yemen i september samme år. Også dette anvendte to selvmords-bilbomber. Også dette slog fejl. Man kan derfor uden de store problemer forvente flere forsøg i samme genre inden for det næste år.

Kilder:

Etiketter: , ,